WATUMI FESTIVAL & FRINGE

AM PRIMIT O VESTE SUPER TARE

WORKSHOPUL VA PARTICIPA LA FESTIVALUL ” WATUMI ”  BRASOV

Perioada  22 – 26 iulie

In curand mai multe detalii

http://watumi.ro/ro/

logo-watumi

WATUMI se deseneaza si creste sub ochii nostri. Ne-am dat intalnire cu toate artele la poalele Tampei, la Brasov. Zeci de artisti din Romania, Franta, Anglia, Coreea, Belgia, Germania, Japonia, Turcia ne-au anuntat ca vin. Si lista este deschisa. Vom scoate atelierele de creatie in strada. Vom evada din cotidian alaturi de artisti plastici, actori, muzicieni, acrobati, fotografi, comedianti, mimi, dansatori. Ne vom instiga unii pe altii la creativitate. La libertatea de a cunoaste, a gandi, a simti si de a ne exprima.

Proiectul s-a nascut din convingerea noastra ca trebuie neaparat sa facem, in Romania, un festival Fringe. Si, intr-o zi ne-am trezit. Altfel. Apoi am constientizat o alta perspectiva. Apoi mai multe. Asa s-a nascut Watumi. Numele. Uitandu-ne la noi din alta perspectiva. Apoi a aparut viziunea. Eram impreuna. Comunicam. Fara vorbe. Prin fapte. Am realizat ca suntem multi. Foarte multi. Functionam ca si intreg.  Ne manifestam plenar. Asa s-a nascut fiinta. Watumi. Apoi s-a schimbat vibratia. Apoi mesajul. Semne…

Cum probabil  stiti,  conceptul de Fringe s-a nascut in 1947, in Edinburgh, cand opt trupe de actori au performat, fara sa fi fost invitate, la  primul Festival International din Edinburgh. Acest demers a revolutionat ideea de festival de arta, permitand artistilor liber profesionisti sa se adreseze publicului in cadrul unei manifestari artistice de amploare. Astazi, notiunea de Fringe este asociata cu liberalizarea artei, cu coborarea sa din turnul de fildes catre publicul larg. Spatiul ”Fringe” este deschis tuturor formelor de expresie artistica si intermediaza o comunicare vie intre  artisti si public.


Ca sa n-o mai lungim cu vorbele, haideti la Brasov, intre 22 si 26 iulie.  Pentru ca la WATUMI se intampla ceva.

Reclame

Posted on iunie 29, 2009, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: