WORKSHOP DE PRODUCTIE VIDEO

Work shop editare audio-video si editare grafica

Perioada 1 iulie – 31 august

Cursurile vor fi impartite in 3 module

REGIE DE FILM SI IMAGINE – 24 de ore de curs impartit pe 8 saptamani

EDITARE AUDIO –VIDEO – 24 de ore de curs impartit pe 8 saptamani

GRAPHIC DESIGN – 24 de ore de curs impartit pe 8 saptamani

Varsta 14 – 30 ani

Programul de lucru va fi unul lejer, intr-un mediu tanar, cu profesori tineri si entuziasti. Se va porni de la zero. Participanti la workshop vor fi introdusi in bazele productiei de film intr-o maniera menita sa atraga atentia si curiozitatea cursantilor. Acestia vor invata cum se pregateste o productie video , cum decurge aceasta si cum se finiseaza in procesul de post-productie. Cursantii vor forma echipe unde fiecare va fi pe rand regizor, scenarist/documentarist, cameraman si editor. Se va lucra intensiv in timpul orelor de curs cat si acasa pentru a realiza proiectele alese la inceputul cursului. Participantii la workshop vor putea lua contact cu trainerii lor atat in timpul cursului cat si in afara lui prin utilizarea minunatei tehnologii din sec 21… internet (YM, MSM, SKYPE , mail…etc) cat si prin telefon (cu acordul ambelor parti).

In timpul cursului se va filma in studio si pe teren. Calatoriile vor fi organizate in functie de subiectele alese la inceputul cursului. Costurile calatoriilor vor fi suportate de catre organizatorii workshopului in limita fondurilor disponibile.

In perioada de pre productie cursantii vor invata cum sa aleaga un subiect, cum sa alcatuiasca un caiet de regie care sa cuprinda un decupaj si un story board. In cazul filmelor documentare participantii vor invata cum sa documenteze subiectul ales si toate etapele pregatitoare filmarii propriuzise. Cursantii vor invata cum sa foloseasca o camera video, un echipament de inregistrare sunet –microfon si recorder. Vor invata sa lucreze cu mai multe camera si sa manipuleze cameramanii in timpul filmarii si cum sa pozitioneze proiectoarele necesare productiei. Vor invata de asemenea cum sa foloseasca diferite tipuri de microfoane in timpul inregistrarii de sunet la filmari indoor si outdoor.

Pentru procesul de postproductie cursantii vor invata cum sa foloseasa un soft de editare video Adobe Premiere cat si un soft de editare audio Adobe Audition. Vor mai invata si un soft de editare grafica 2D tot din gama Adobe – Photoshop. La finalul productiei vor putea invata de asemenea cum se face un autoring de DVD si cum se filmul se poate inregistra pe caseta.

La finalul cursului filmele se vor proiecta in timpul diferitelor evenimente de profil, eventual vor fi trimise la diferite festivaluri de film.

La sfarsitul workshopului se va organiza o petrecere unde se vor proiecta filmele si vor avea loc discutii pe marginea proiectelor din curs.

TAXELE WORKSHOPULUI

40 euro – saptamana

Sau

250 de euro pentru tot cursul suma platita cu o saptamana inainte de inceperea orelor de curs.

In cazul acelora care vor plati suma de 40 de euro pe saptamana plata se va face la inceputul fiecarei saptamani de curs.

Anunțuri

Posted on Aprilie 12, 2009, in WORKSHOP. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: